Vinäs Fönsterindustri

0250 - 162 40
Meny

Fönster till just ditt hus

Fönstren är en viktig detalj på huset. De ska släppa in ljus i rummen och samtidigt stänga ute regn och kalla vindar.

Fönstren har dessutom stor betydelse för byggnadens karaktär. Det är den byggnadsdel som påverkar mest för att huset ska bli trivsamt inomhus samt ge en känsla av balans på utsidan.

Vinäs kopplade kulturfönster och kulturfönsterdörrar har en design och träprofiler som inspirerats av klassiska fönster fast med moderna värmeekonomiska egenskaper.

De passar därför till varsamma renoveringar av äldre hus där man vill återskapa det ursprungliga utseendet på huset, men passar även till nybyggnation, där äkta spröjs ger husfasadens ögon en känsla av harmoni.

Den invändiga mjuka S-profilen återfinns naturligtvis även på vår modernare variant av fönster och fönsterdörrar.  Treglasfönster med tre stycken glas sammanfogade till ett isolerglaspaket som inte går att dela på, vilket är till fördel vid rengöring då det endast är två ytor som rengöras. Eventuell spröjs är utanpåliggande och löstagbar.

Inglasning av verandor och uterum behöver inte längre göras med stora opersonliga glasytor. Med Vinäs verandafönster och verandadörrar, som har enkelglas och äkta spröjs, kan uterummet göras till en vindtät oas i samma anda som övriga delar av huset.