Vinäs Fönsterindustri

0250 - 162 40
Meny

Våra fönster

Måttbeställda träfönster – till just ditt hus

Vinäs Fönster är den fönstertillverkare som kan leverera måttbeställda fönster till hela ditt hus, från små källarfönster till altandörrar. Vi tillverkar även halvrunda och runda fönster.

Fönstren är en viktig detalj på huset. De ska släppa in ljus i rummen och samtidigt stänga ute regn och kalla vindar. Fönstren har dessutom stor betydelse för byggnadens karaktär. Det är den byggnadsdel som påverkar mest för att huset ska bli trivsamt inomhus samt ge en känsla av balans på utsidan. Alla våra fönster tillverkas efter beställning och i samråd med kund. Våra fönsterpriser har därför inget extra pristillägg för udda mått.

Vinäs kulturfönster – Nya klassiska fönster

Vinäs kopplade kulturfönster och fönsterdörrar har en design och träprofiler som inspirerats av klassiska fönster – men med moderna värmeekonomiska egenskaper. De passar därför till varsamma renoveringar av äldre hus där man med nya fönster vill återskapa det ursprungliga utseendet på huset. Vinäs kulturfönster passar även till nybyggnation, där äkta spröjs ger husfasadens ögon en känsla av harmoni. Vinäs kulturfönster tillverkas både med 1+1-glas och med 2+1 glas.

Isolerglasfönster – Bekvämt treglasfönster med klassiskt utseende

Den invändiga mjuka S-profilen återfinns naturligtvis även på vår modernare variant av fönster och fönsterdörrar. Isolerglasfönster har trippelglas med tre stycken glas sammanfogade till ett 3-glas-paket som inte går att dela på, vilket är till fördel vid rengöring då det endast är två ytor som behöver rengöras. Eventuell spröjs är utanpåliggande och löstagbar, alternativt integrerad i isolerrutan.

Fasta fönster

Välisolerade 3-glasfönster för fasader där man vill ha stora glasytor men inte har behov att kunna öppna fönstren.

Verandafönster & Verandadörrar

Inglasning av verandor och uterum behöver inte längre göras med stora opersonliga glasytor. Med Vinäs Verandafönster och Verandadörrar, som har enkelglas och äkta spröjs, kan uterummet göras till en vindtät oas i samma anda som övriga delar av huset.

Pris för nya fönster?

Har du redan en idé på vilka fönster som skulle passa till ditt hus? Då är du välkommen att begära ett prisförslag från oss. Ett underlag för offert kan enkelt göras direkt från vår hemsida. Måttbeställda fönster till ett pris som är jämförbart med standardstorlekar hos andra leverantörer.

Vill du veta mer?

Är du osäker på något, eller tycker du att visa fönstertermer är svårbegripliga? I Vinäs lilla fönsterskola reder vi ut begreppen och förklarar skillnaderna mellan fönstertyperna.

Eller låt dig inspireras av vårt bildgalleri.

På vår informationssida hittar du skötselråd och annan relevant information.

Du är även välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon om du behöver hjälp eller goda råd!