Vinäs Fönsterindustri

0250 - 162 40
Meny

Isolerglasfönster

Bekväma kulturfönster

Vinäs Isolerglasfönster är en modernare variant av fönster som liknar kulturfönster men där bågarna inte är kopplade utan har en kompakt båge med tre-glas isolerglasruta. Den invändiga S-profilen, som återfinns på alla våra fönster och dörrar, gör även här så att fönstrets insida får mjuka former och känsla av gammaldags fönster.

En av isolerglasfönstrets uppenbara fördelar är enklare rengöring. De löstagbara eller integrerade spröjsen gör att hela rutan kan putsas i ett svep och du slipper tvätta mellan rutorna.

Om du vill ha äkta spröjs föreslår vi att du tittar på våra kopplade 2+1 kulturfönster. Eftersom dessa också har tre glas är värmeekonomin likvärdig med Isolerglasfönster.

Öppningsbara treglasfönster

Treglas isolerfönster ger ytterligare möjligheter utnyttja dagens teknik för glastillverkning och att på så sätt ge glaset olika funktioner. Fönster med treglasrutor monteras med lister utvändigt, vilket gör att eventuell spröjs är utanpåliggande och löstagbar, alternativt integrerad inuti isolerrutan. 

Öppningsbara isolerglasfönster med treglas går att få som utåtgående eller inåtgående modell.

Isolerglasfönsterdörrar

Fönsterdörrar med treglas har stängning med spanjolett och handtag lika våra kulturfönsterdörrar. 

Glaset i fönsterdörren kan fås i olika höjd, exempelvis för att både glasets nederkant och spröjs ska linjera snyggt med intilliggande fönster. 

Fönsterdörrar finns som utåtgående och inåtgående.

Fasta treglasfönster

Om det inte finns behov av att kunna öppna fönstret, så kan fasta fönster vara ett passande alternativ. Fasta fönster passar därför utmärkt till runda fönster. Fasta fönster har treglas monterat direkt i fönsterkarmar vilket gör det möjligt att få fönster med stora glasytor.

Detaljritningar & datablad