Vinäs Fönsterindustri

0250 - 162 40
Meny

Kulturfönster

Klassiska träfönster med äkta spröjs

Vinäs Kulturfönster har en mjuk S-profil på trädetaljerna som var vanligt förekommande på fönster under tidigt 1900-tal. De smäckra profilerna på karmar, bågar och spröjs gör att dessa fönster smälter in och smyckar husets fasad oavsett byggnadens tidsålder. Eftersom allt vi tillverkar är måttbeställt kan du få stora som små fönster i samma eleganta och traditionella stil.

GAMMALDAGS KOPPLADE 2-GLAS FÖNSTER

Likt traditionsenliga fönster så tillverkas Vinäs Kulturfönster med kopplade bågar, där det yttre glaset alltid är monterat med kitt. Spröjsade fönster har därmed glasdelande och äkta kittad spröjs i det yttre glaset.

På kulturfönster med 1+1 glas, finns möjlighet att få äkta glasdelande kittad spröjs även i det inre glaset, vilket skapar en mycket ombonad känsla inomhus

Nya generationen kulturfönster – kopplade fönster med 3 glas

Den nya generationen kulturfönster har 2+1 glas, där innerbågen i stället för enkelglas har dubbel isolerglasruta. Detta ger ett bra isolerat fönster, samtidigt som 2+1-fönstret, tack vare det kittade ytterglaset med äkta spröjs, förmedlar känsla av både historia och nytänkande.

Detaljritningar & datablad

Inåtgående kulturfönster

För hus i stadsmiljö med fönster mot gata, flervåningshus eller på andra ställen där utåtgående fönster är opraktiska, finns naturligtvis även inåtgående kulturfönster. Inåtgående kulturfönster tillverkas som kopplade fönster med 2+1 glas, eller med 1+1 glas. Spröjsade fönster har äkta spröjs i den yttre bågen. Inåtgående fönster har som standard, stängning med dold spanjolett som regleras med handtag.

Kulturfönsterdörrar

Den mjuka S-profilen på trädetaljerna finns även på våra fönsterdörrar. Äkta spröjs som linjerar med intilliggande fönster ger fasaden harmoni. Fönsterdörrarna stängs med spanjolett och har broms som möjliggör önskat vädringsläge reglerat med handtaget. Våra pardörrar har som standard bekväm öppning med spanjolett även i den passiva dörren.

Vinäs kulturfönsterdörrar finns både som utåtgående och inåtgående.

Hur vill du ha det?

Hur ser dina drömfönster ut? Satsa på måttbeställda fönster från Vinäs. Vi levererar vackra träfönster, dörrar och partier till objekt på beställning.

miljo_04